Прочетен: 1454 Коментари: 3 Гласове:
Последна промяна: 07.08.2010 09:41
Списанията са препълнени с красиви и стройни хора, но и с "рецепти за храни, от които човек дебелее". За "Oтслабване" са изписани с астрономически цифри количества от книги, статии, мнения, съвети и какви ли не още лунни диети, поучаващи ни за натурално отслабване, НО КРАТКОТРАЙНО.
Моля за разумно внимание към това което следва..., защото в него се крие голата истина, от която зависи не само вашето здраве, но и НАТУРАЛНОТО ВИ ОТСЛАБВАНЕ ЗАВИНАГИ!
Hие българите сме страстни любители на пържените ястия. Наистина вкусни са, но и опасно коварни! Защо ли? Ще ви обясня малко по-късничко...
Сега обаче забравете всяко ПЪРЖЕНО ястие! Да, правилно четете..., просто и лесно отпишете този нездравословен и дебелеещ начин на живот. Вместо това заменете любимите ви храни само с печени, варени и задушени ястия.
Това е НАТУРАЛЕН (НЕ ДИЕТА) стил на живот, който...
- - ще пази здравето ви,
- - ще ви дава повече енергия,
- - ще понижи риска от сърдечносъдови заболявания, мозъчен удар, рак,
- - ще намали и кръвното ви налягане и разходите за храна.
Ще ви позволи да ядете, колкото искате и в същото време да отслабвате с по един-два килограма седмично, без да се чувствате гладни.
Пърженото за съжаление е 100%-ов враг на здравето ви! При тази термично-убийствена обработка мазнината се загрява до 200 - 270° С - настъпва "мутация" в състава на продукта и в структурата на мазнината.
Протича процес на липидна пероксидация - във веригите на мастните киселини се осъществява насищане на ненаситените връзки с кислород.
Под въздействие на високата температура и интензивността на този "мутиращ процec" се отделят молекули с висока енергия - свободни радикали, предизвиквайки вредното "убийствено" въздействие върху протичащите в клетките физиологични процеси:
- - уврежда генетичния материал на клеткитe ви и води до мутация.
Затова специалистите препоръчват фритюрниците с цел да се предотврати прегряването на мазнината. Самият уред поддържа температура около 190° С - това е границата, при която процесите на липидна пероксидация не са в степен, убиваща здравето ви.
И на специалисти много не вярвайте - те затова имат прозвището "Special-list offer" съc цел поглъщане на "маса пари".
Затова мили хора - просто забравете за "мутацията пържене", както в първобитната ера, когато не е била позната в готварството. Освен ако още не ви е писнало да "пръскате пари" по медицински специалисти...
Следва продължение...
източник: dieta-ta.blogspot.com
07.08.2010 15:27
Препоръчвам го на всички - опитайте, не е трудно, но е здравословно.
Храната не бива да се "изтезава", за да не си отмъщава след това на нас и здравето ни .... :)))))))
Всъщност описвам подробно стратегията за натурално отслабване лично изпитана от мен през последните 7 години. Наистина много простички неща ни убягват. Надявам се да помогна на много хора да се отърват от мазнините, без медикаменти и скалпел... :)
04.07.2012 12:43