Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.08.2010 09:41 - Не диета, а натурален стил на живот.
Автор: otslabvane1 Категория: Забавление   
Прочетен: 1454 Коментари: 3 Гласове:
4

Последна промяна: 07.08.2010 09:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Отслабни Натурално!
image

Списанията са препълнени с красиви и стройни хора, но и с "рецепти за храни, от които човек дебелее". За "Oтслабване" са изписани с астрономически цифри количества от книги, статии, мнения, съвети и какви ли не още лунни диети, поучаващи ни за натурално отслабване, НО КРАТКОТРАЙНО.

Моля за разумно внимание към това което следва..., защото в него се крие голата истина, от която зависи не само вашето здраве, но и НАТУРАЛНОТО ВИ ОТСЛАБВАНЕ ЗАВИНАГИ!

Hие българите сме страстни любители на пържените ястия. Наистина вкусни са, но и опасно коварни! Защо ли? Ще ви обясня малко по-късничко...

image

Сега обаче забравете всяко ПЪРЖЕНО ястие! Да, правилно четете..., просто и лесно отпишете този нездравословен и дебелеещ начин на живот. Вместо това заменете любимите ви храни само с печени, варени и задушени ястия.

Това е НАТУРАЛЕН (НЕ ДИЕТА) стил на живот, който...

  • - ще пази здравето ви,
  • - ще ви дава повече енергия,
     
  • - ще понижи риска от сърдечносъдови заболявания, мозъчен удар, рак,
  • - ще намали и кръвното ви налягане и разходите за храна.

Ще ви позволи да ядете, колкото искате и в същото време да отслабвате с по един-два килограма седмично, без да се чувствате гладни.

Пърженото за съжаление е 100%-ов враг на здравето ви! При тази термично-убийствена обработка мазнината се загрява до 200 - 270° С - настъпва "мутация" в състава на продукта и в структурата на мазнината.

Протича процес на липидна пероксидация - във веригите на мастните киселини се осъществява насищане на ненаситените връзки с кислород.

Под въздействие на високата температура и интензивността на този "мутиращ процec" се отделят молекули с висока енергия - свободни радикали, предизвиквайки вредното "убийствено" въздействие върху протичащите в клетките физиологични процеси:

  • - уврежда генетичния материал на клеткитe ви и води до мутация.

Затова специалистите препоръчват фритюрниците с цел да се предотврати прегряването на мазнината. Самият уред поддържа температура около 190° С - това е границата, при която процесите на липидна пероксидация не са в степен, убиваща здравето ви.

И на специалисти много не вярвайте - те затова имат прозвището "Special-list offer" съc цел поглъщане на "маса пари".

Затова мили хора - просто забравете за "мутацията пържене", както в първобитната ера, когато не е била позната в готварството. Освен ако още не ви е писнало да "пръскате пари" по медицински специалисти...

image

Следва продължение...

източник: dieta-ta.blogspot.com




Гласувай:
4



1. анонимен - Дали от това,
07.08.2010 15:27
че от една година си позволявам САМО по един път в месеца пържено и то - любимите ми домашни мекици, а всякакви меса и зеленчуци, които не са готвени, ги консумирам "печени" без мазнина, на уред с незалепващо дъно, или поради това, че също от една година консумирам САМО домашно приготвен хляб в уред за хляб, но намалих консумацията на хляб, а холестеролът "влезе" в допустимите граници.
Препоръчвам го на всички - опитайте, не е трудно, но е здравословно.
Храната не бива да се "изтезава", за да не си отмъщава след това на нас и здравето ни .... :)))))))
цитирай
2. otslabvane1 - andreshko
08.08.2010 12:08
Поздравления за чудесния избор на здравословно хранене! Радвам се, че има хора като теб! ;))

Всъщност описвам подробно стратегията за натурално отслабване лично изпитана от мен през последните 7 години. Наистина много простички неща ни убягват. Надявам се да помогна на много хора да се отърват от мазнините, без медикаменти и скалпел... :)
цитирай
3. анонимен - Единствено кокосовото масло може ...
04.07.2012 12:43
Единствено кокосовото масло може да се използва за пържене без да се окисли. В този смисъл, пърженето с него е безвредно, стига да е върджин. То носи редица ползи за здравето, като унищожава паразити, засилва метаболизма, подхранва тъмната мастна тъкан.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: otslabvane1
Категория: Спорт
Прочетен: 135294
Постинги: 47
Коментари: 49
Гласове: 387
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол