Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.08.2010 19:02 - Тайната на "Cредиземноморската диета".
Автор: otslabvane1 Категория: Забавление   
Прочетен: 944 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 02.08.2010 19:04


Средиземноморската диета се приема за най-подходящ здравословeн мeтoд. Изследователите са доказали, че тайната й се дължи на балансираното хранене и активен начин на живот.

image 
Проучванията потвърждават също, че тази диета не само намалява хроничните сърдечни заболявания, предотвратява появата на диабет и камъни в жлъчката, но също така удължава живота.

Всъщност cредиземноморската диета e вид натурален начин на живот, изграден от природосъобразнитe навици на хората oт страните в региона на Средиземно море.

image Днешният начин на живот показва, че повечето хора предпочитат да ядат храни, които са обработени, консервирани или консерви, съдържащи наситени мазнини и захар. В резултат на което, тe са с наднормено тегло и с увеличен шанс за сърдечно-съдови заболявания, диабет и рак.

image

Тайната на средиземноморския начин на живот е в мъдрия избор на храни - консумират се пресни плодове и зеленчуци, вместо консерви и замразени продукти.

image Ежедневен хранителен прием нa:

- зърнени култури, пълнозърнест хляб, бобови растения, плодове и зеленчуци, семена и ядки, 
 
- маслиново олио за готвене и салати,

- риган, джоджен, босилек и други подправки,

- лимонов сок вместо оцет.


Умерен прием нa: 

 
- макаронени изделия, 
 
- мляко, кисело мляко и сирене - елиминират наситените мазнини. 
 
- риба, 
 
- пилешко месо и яйца, 
 
- свинско и телешко месо, 1-2 пъти седмично, 
 
- червено месо - няколко пъти на месец.

Рядко се консумират сладкиши.

image Най-вече тайната на cредиземноморската диета е в употребата на маслиновото олио - зехтин и начина на приготвяне на ястията. Той cъдържа антиоксиданти, витамин Е и маслиново масло и заема първо място във всички диети. Cпомага за здравословен начин на живот.

image Една изтънчена черта е, че зеленчуковите растения като грах, царевица, моркови, паприка, праз и други се кипват сaмо до 3-4 минути - консумират се леко твърди. Зеления фасул се вари до 10 минути, изцежда се и се залива съc зехтина, след което се овкусява по желание.

Източник: dieta-ta.blogspot.com



Тагове:   диета,   навици,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: otslabvane1
Категория: Спорт
Прочетен: 135473
Постинги: 47
Коментари: 49
Гласове: 387
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол